Dan žena

Međunarodni dan žena obilježava se 8.ožujka svake godine. Prvi puta Dan žena obilježavao se 1909. godine te se od tada slave sva ekonomska, društvena i politička dostignuća pripadnica ženskog spola. Žene cijeloga svijeta se na ovaj dan udružuje i zajedno ga slave.

Današnji dan obilježen je i u Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo. Već danima se korisnici Dnevnog boravka pripremaju za ovaj dan. Žene treće dobi su 02.03.2022. godine izradile predivna srca kako bi se ovi ukrasi mogli podijeliti na sam Dan žena. Danas, 08. 03.2022. godine dan su žene započele s zanimljivim i poučnim predavanjem.  Silvija Dološić Groznica univ.spec.iur, predsjednica i osnivačica udruge „Memoria“ iz Osijeka, održala je predavanje u kojem je ženama objasnila važnost očuvanja vlastitog zdravlja. Većinom su žene te koje brinu o svim članovima obiteljima, bližnjima, prijateljima, a zaborave brinuti o sebi. Cilj predavanja je podizanje svijesti o važnosti i mogućnostima prevencije Alzheimerove bolesti te usporavanja i smanjivanja kognitivnog pada povezanog s Alzheimerom.

Poslije predavanje žene su se počastile s kiflicama, štrudlama, kavom i sokom. Posebno su se obradovale gužvarama koje je pripremala jedna od redovnih korisnica Dnevnog boravka! Koordinatorica Svjetla Berečić je uz obrok pripremila svakoj ženi ružu i srce koje su žene izrađivale te je u njih stavila i slatkiše.

U današnjem danu sudjelovala je i novinarka Hrvatskog radija Valpovštine, Draženka Vidović. Neke od korisnica Dnevnog boravka su dale izjavu za radio što ih je posebno razveselilo. Poslale su toplu poruku Valpovu i okolici za ovaj poseban dan.

Kako bi se ovo druženje još ljepše završilo u posjetu je došao i gradonačelnik Valpova, Matko Šutalo koji je svakoj ženi podijelio jaglac kao znak pažnje. Uz govor pun podrške čestitao je svim ženama Dan žena te ostao uživati u društvu žena.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo želi svim ženama sretan DAN ŽENA! Odvojite trenutak i poklonite osmijeh i koju toplu riječ svojoj baki, majki, sestri, susjedi ili nekoj drugoj dragoj ženi koju poznajete.

Skip to content