Dnevne aktivnosti za starije - Valpovo

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo od 2011. pruža uslugu brige za starije osobe organizirajući razne aktivnosti u svom dnevnom boravku kao mjestu susreta za sve starije osobe lokalne zajednice.
Usluga dnevnog boravka za starije postepeno se razvija i to u partnerstvu s Gradom Valpovom i Centrom za socijalnu skrb Valpovo.
Dnevne aktivnosti u prostoru Dnevnog boravka u Valpovu su sportsko-rekreativne, edukacijske, kreativne, zabavne, kulturne i uključuju vršnjačka druženja.
Svakim radnim danom od 9 do 13 sati organiziramo razne radionice: tjelovježba, ples, nordijsko hodanje, radionice pjevanja, informatike i dr. kreativne aktivnosti.
Za osobe starije životne dobi koje nisu u mogućnosti izaći iz svog doma, slabije su pokretni ili su udaljeni, organiziramo kućne posjete u kojima se angažiraju dosadašnji korisnici koji će u timovima posjetiti svoje vršnjake donoseći im toplu riječ, društvo, smijeh i zabavu.

U suradnji s drugim ustanovama i organizacijama civilnog društva razvijamo širenje mreže socijalnih usluga koje zagovaraju zaštitu i brigu za starije osobe te dostojanstveno starenje.

Pratite nas na Facebook-u

Facebook

Aktivno uključivanje u društvena zbivanja u gradu

Kulturno uzdizanje

Želja za životom

Osjećaj pripadnosti

Povećan broj aktivno provedenih sati

Poboljšanje opće kvalitete života starijih osoba

Uključivanje u društveni život zajednice

Otklanjanje osjećaja osamljenosti i izoliranosti