WEB STRANICA JE U IZRADI

ZAŽELI II

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt Zaželi pod nazivom „Dostojanstvena – snagom dobra za starije i nemoćne – Crveni križ Valpovo“.

Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena Zaželi – faza II. financiranog iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Provoditi će se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Udrugom Zvono iz Belišća.

Cilj projekta vrijednog 2.785.979,20 kuna je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 30 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 180 krajnjih korisnika u gradovima Valpovu i Belišću, te općinama Bizovac i Petrijevci.

Ženama, korisnicama projekta uključenim u projektne aktivnosti omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Cilj projekta je i poboljšanje kvalitete života korisnika stoga će zaposlene žene imati svaka po šest korisnika kojima se pružati pomoć u vidu: dostave namirnica, održavanja čistoće doma, održavanju osobne higijene, ostvarivanja raznih prava, razgovora, druženja, uključivanja u društvo i zajednicu…

Krajnji korisnici projekta su starije osobe i/ili osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu u okviru prihvatljivih aktivnosti, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo poziva sve osobe (starije od 65 godina ili osobe u nepovoljnom položaju) ili ukoliko poznajete nekoga tko je stariji od 65 godina ili je osoba u nepovoljnom položaju (teško pokretna/ nepokretna osoba, kronični bolesnik, živi u samačkom kućanstvu, živi u zajedničkom kućanstvu, ali ukućani ne mogu osigurati potrebnu skrb, ne ostvaruje pravo na uslugu potpore i podrške iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora) s područja gradova Valpova i Belišća te općina Bizovac i Petrijevci i prigradskih naselja, zainteresirane za sudjelovanje u projektu „Zaželi – Dostojanstvena – snagom dobra za starije i nemoćne“, da se jave i ostave svoje podatke pozivom na službeni telefonski broj 031 651 479.

Povratno će ih se kontaktirati ako ispunjavaju uvjete da postanu korisnici pomoći kroz projekt u sklopu programa „Zaželi – Dostojanstvena – snagom dobra za starije i nemoćne“.

NOVOSTI

Obavijest korisnicima

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u sklopu projekta „Zaželi DOSTOJANSTVENA – snagom dobra za starije i nemoćne“ poziva sve korisnike koji pripadaju u rizičnu skupinu

Pročitaj više »

Održana uvodna konferencija

Sanja Habuda, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo danas je, na uvodnoj konferenciji, uručila ugovore o radu novim zaposlenicama na projektu “Zaželi – DOSTOJANSTVENA –

Pročitaj više »
Skip to content