WEB STRANICA JE U IZRADI

Šeraj znanje, lajkaj budućnost

U tijeku je projekt Šeraj znanje, lajkaj budućnost, koji provode mlade volonterke Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Projekt ima za cilj omogućiti prostor u kojem će mladi volonteri moći održavati besplatne instrukcije za učenike osnovne i srednje škole.

Planirane aktivnosti odnose se na instrukcije i poboljšanje kvalitete učenja kod djece i mladih, kao i poticanje što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena. Isto tako, očekuje se poboljšanje socijalnih vještina i poticanje kritičkog razmišljanja te kreativan rast i razvoj. Ciljna skupina korisnika su djeca slabijeg imovinskog stanja koja često dolaze iz obitelji u kojima su roditelji slabije obrazovani.

Iza projekta stoje mlade volonterke Crvenog križa, sa znanjem iz raznih područja koja će nastojati prenijeti polaznicima: Lucija Ivančević, Dunja Lazar, Barbara Kuna, Ema Babok i Lara Vukobratović. Volonterke će imati podršku trenerice, magistrice psihologije Ivančice Bulut.

Teme i aktivnosti prilagodit će se dobnim skupinama te će provedbom radionica pokušati djecu i mlade educirati o temama koje su važne za svakodnevni život, a nisu dovoljno zastupljene u nastavnom kurikulumu (prevencija ovisnosti, prevencija nasilja, prevencija trgovanja ljudima, spolni odgoj, sigurno ponašanje na internetu i komunikacijske vještine).

Projekt se financira u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Šeraj znanje, lajkaj budućnost

U tijeku je radionica “Komunikacijske vještine” za volonterke koje u sklopu projekta “Šeraj znanje, lajkaj budućnost” održavaju instrukcije za osnovnu i srednju školu.

    Skip to content