Dnevne aktivnosti za starije

DNEVNI BORAVAK

SOCIJALNA USLUGA: ORGANIZIRANJE SLOBODNOG VREMENA STARIJIH OSOBA

Organiziranje slobodnog vremena starijih osoba provodimo od 2011. godine u partnerstvu s Gradom Valpovom i Centrom za socijalnu skrb Valpovo i to uz potporu nadležnog Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Projekt pod nazivom „Dnevne aktivnosti za starije osobe na području Valpovštine“ ugovoren je u iznosu od 72.000 kn polovinom 2018. u trajanju od godinu dana.

Organizirane dnevne aktivnosti: sportsko-rekreativne, kreativne, edukacijske i informativne, kulturne i zabavne, ovisno o interesu korisnika, događajima u lokalnoj zajednici te obilježavanju važnih datuma tijekom godine.

Svakim radnim danom od 9 do 13 sati organiziramo razne radionice: tjelovježba, ples, nordijsko hodanje, radionice pjevanja, informatike i dr. kreativne aktivnosti. Za osobe starije životne dobi koje nisu u mogućnosti izaći iz svog doma, slabije su pokretni ili su udaljeni, organiziramo kućne posjete u kojima se angažiraju dosadašnji korisnici koji će u timovima posjetiti svoje vršnjake donoseći im toplu riječ, društvo, smijeh i zabavu.

– Aktivno uključivanje u društvena zbivanja u gradu

– Kulturno uzdizanje

– Želja za životom

– Osjećaj pripadnosti

– Povećan broj aktivno provedenih sati

– Poboljšanje opće kvalitete života starijih osoba

– Uključivanje u društveni život zajednice

– Otklanjanje osjećaja osamljenosti i izoliranosti

Skip to content