WEB STRANICA JE U IZRADI

Ja, volonter

U tijeku je projekt pod nazivom “Ja, volonter”, koji provode mlade volonterke Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Cilj projekta je promicanje volonterstva i poticanje mladih na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, druženje i edukacije.

Ciljna skupina korisnika su djeca osnovnih i srednje škole na području Valpovštine, iako će se neke od radionica provesti i u dječjim vrtićima. Planirane aktivnosti su radionice Crvenog križa koje su nedovoljno ili nisu zastupljene u školskom kurikulumu, a izrazito su važne za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Neke od tema o kojima će se razgovarati su prevencija ovisnosti, prevencija nasilja, prevencija trgovanja ljudima, odgovorno spolno ponašanje, odgovorno ponašanje na internetu, krizne situacije i katastrofe, klimatske promjene…

Iza projekta stoje mlade volonterke Crvenog križa, sa znanjem iz raznih područja koja će nastojati prenijeti polaznicima: Martina Mađarić, Lara Vukobratović, Elena Abramić, Paula Cvenić, Paula Strugačevac. Volonterke će imati podršku mentora Josipa Sklizovića, dugogodišnjeg volontera i trenutnog zaposlenika ODCK Darda i mentorice Dunje Lazar, također dugogodišnje volonterke i zaposlenice GDCK Valpovo. Svoja znanja i vještine nastojat će prenijeti na volonterke koje će ih potom prenositi na pripadnike ciljane skupine.

Projekt se financira u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Skip to content