Projekt pod nazivom „Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine“ odobren je u u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. (FEAD).

NOSITELJ PROJEKTA: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo
VRIJEME PROVEDBE: od 23. srpnja 2018. do 22. srpnja 2019.
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 4.277.915,08 HRK

CILJ PROJEKTA je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane. Projektom se pruža nefinancijska pomoć najpotrebitijim osobama s područja Valpovštine u suradnji sa Socijalnom samoposlugom iz Belišća te gradovima i općinama.

VIŠE O PROJEKTU:

Pomoć se sastoji od kuhanih obroka, paketa hrane i higijene te školske opreme za tjelesni  odgoj. Školska oprema za tjelesni odgoj namijenjena je djeci slabijeg imovinskog stanja kako bi im se omogućilo ravnopravno školovanje.

Paketi hrane i higijene će se dijeliti na četiri lokacije:

  • BIZOVAC,
  • BELIŠĆE,
  • VALPOVO/IVANOVCI,
  • PETRIJEVCI.

Obavijest o datumu i vremenu podjele paketa oglašavat će se putem lokalnih radio postaja, pisama, plakata i Facebooka: Crveni križ Valpovo / Red cross Valpovo

Paketi hrane i higijene:
Paketi hrane i higijene:
Tijekom godine dana planira se po 4 paketa hrane i 4 paketa higijene u razdoblju od svaka tri mjeseca. Planiran broj korisnika paketa je 1.300 osoba.

Ciljne skupine:

1. Obitelji u riziku od siromaštva čiji prihod je manji od 1.100 kn po članu kućanstva – uvidom u dokumentaciju

2. Pojedinci i obitelji koji su kriznim situacijama – nisu primili plaću iako su zaposleni, našli su se u iznenadnim teškim okolnostima, poput neplanskih iznenadnih dugova, iznenadnih bolesti i drugih nepredviđenih teških životnih situacija.

Školske torbe, školska oprema za tjelesni:

Školske torbe, 2 bijele majice i patike za tjelesni odgoj nabavljene su za 350 učenika/učenica – polaznika osnovne škole s područja Valpovštine. Osim korisnika ZMN-a, školske torbe i oprema za tjelesni bit će osigurana i za obitelji koje se nađu u iznimno teškim kriznim situacijama kao što je gubitak posla, nedovoljni prihodi zbog dugova i slično.

Kuhani obroci i dostava:

Od studenog 2018. dodatnih 100 korisnika dobiva na kućnu adresu svježe pripremljen kuhani obrok i to svih pet radnih dana u tjednu.

Ciljne skupine:

Umirovljenici od 60 godina života: samci s mirovinom do 2.000 kn i parovi s ukupnim primanjima do 2.500 kn – utvrđujemo uvidom u dokumentaciju. Socijalno ugrožene teško bolesne osobe čiji je prihod manji od 1.100 kn po članu kućanstva – uvidom u dokumentaciju i izlaskom na teren.

Izjava korisnika za kuhane obroke

Prehrambeni savjeti za osobe trece zivotne dobi

NOVOSTI

Pomoć potrebitima

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo osiguralo je pakete hrane za najpotrebitije osobe s područja Valpovštine, odnosno za obitelji čiji je prihod

Pročitaj više »
Skip to content