WEB STRANICA JE U IZRADI

Gradsko društvo Crvenog križa danas je preuzelo novu, vrijednu pošiljku humanitarne pomoći.

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ewald Kopp i Adalbert Markert dopremili su 500 novih jakni i veće količine higijenskih potrepština i sanitetskih pomagala koje su svojim sustavnim djelovanjem prikupili vrijedni članovi Kluba Veterannefreunde iz Herlheima u Bavarskoj.

Već 12 godina traje humanitarna misija Ewalda  i Ester Kopp iz ovog malog bavarskog sela. Prije petnaestak godina, Ewald je bio šef gradilišta tvornice ulja u Čepinu i tada upoznao Slavoniju i Slavonce, a supruga Ester bila je medicinska sestra. Humanitarni rad ih je dodatno povezivao, a svoja su nastojanja usmjerili u pomaganje Slavoniji.

Animirali su svoje prijatelje u mjestu u kojem žive i od tada sustavno prikupljaju sve što bi moglo pomoći nekome u Slavoniji, u Valpovštini. Kao klupski voditelj oldtimera, Ewald je pozvao upomoć i članove svoga kluba, moto kojega je „sa srcem i umom“ i tako svakih nekoliko mjeseci prikupe novu pošiljku vrijedne pomoći i usmjeruju je u Hrvatsku.

I danas pune ruke posla imali su zaposlenici, volonteri Crvenog križa i polaznici Dnevnog boravka, koji su pomogli u istovaru pristigle pomoći.

Za čas su paketi bili smješteni u priručno skladište, a humanitarce je čekalo iznenađenje. Mladi volonteri Crvenog križa i talentirani glazbenici Tirsa (10) i Ruben Habuda (14) priredili su im ad hoc koncert. Na violini i klaviru izveli su im, iz svog bogatog repertoara, po jednu skladbu Wagnera i Beethovena. Naime, iako mladi, već su afirmirani glazbenici, s osvojenim nagradama na značajnim natjecanjima.

Uslijedila je razmjena darova. Mladi su glazbenici za svoju virtuoznost dobili slatkiše, a donatori  pregršt propagandnih materijala Crvenog križa i – po bocu rakije.

-Ovu ćemo rakiju otvoriti s prijateljima 4. ožujka na našem godišnjem  skupu i bit će mi zadovoljstvo izvijestiti ih o ovom dojmljivom dočeku, rekao je Ewald Koop (63). I tada ćemo, na prigodnom sajmu, prikupiti nešto humanitarnog materijala koji ćemo dovesti u Valpovo, najavio je.

Tekst prenesen sa Valpovština.info

[huge_it_gallery id=”2″]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Skip to content