Korisnicima programa Dnevni boravak za starije osobe darovano prijenosno računalo

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://crvenikrizvalpovo.hr/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0250.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”on” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Posjetom korisnicima programa Dnevni boravak za starije osobe, direktor tvrtke Dvorac d.o.o. Mate Pušić, i gradonačelnik Valpova Leon Žulj, kao predsjednik Skupštine te tvrtke, završili su jednu lijepu priču započetu prošle godine.

 

Tijekom druženja u Dnevnom boravku prošle godine, korisnici su započeli raspravu o nepresušnoj temi – pitkoj vodi u Valpovu. Neki zadovoljni, neki ne, razvili su raspravu, koju je zaključila njihova voditeljica Vanesa Petrović prijedlogom da posjete Jarčevac – Tvornicu pitke vode i da se tamo, uz pomoć domaćina, uvjere u kvalitetu vode i razgledaju proizvodne pogone.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

Prijedlog su prihvatili, a direktor tvrtke Dvorac, u čijoj je nadležnosti proizvodnja pitke vode, zahvalan sugrađanima treće životne dobi na pokazanom zanimanju za tu problematiku, obećao im je darovati nešto u znak zahvalnosti. To nešto dobilo je i oblik – prijenosno računalo, koje su upravo danas donijeli gosti koji su se i osobno željeli uvjeriti u to kako provode vrijeme u Dnevnom boravku.

-Kroz dnevni boravak tijekom godine prođe pedesetak stalnih ili povremenih korisnika, a organiziramo različite aktivnosti u skladu s interesima polaznika, predstavila je Vanesa Petrović.

Stoga će ovo darovano prijenosno računalo polaznicima biti dodatni motiv za dolazak na druženja, jer smo već pronašli volontere koji će polaznike i korisnike podučiti u korištenju računala i tako im stvoriti dodatne mogućnosti u aktivnostima. Veselju nije bilo kraja, zahvale su prštale, ali i darovi gostima. Današnje je druženje nastavljeno u ugodnom druženju, a tema je opet bila – kvaliteta vode.

-Voda je izvrsna, ali ima puno salitre, netko je primijetio.

-To što vi nazivate salitrom, sadržaj je magnezija i kalcija, pojasnio je Mate Pušić, i u procesu proizvodnje u vodi smo ga ostavili upravo onoliko koliko zdravstvene službe zakonom nalažu. Vodeći računa o zdravlju građana, ali i o njihovim primjedbama, nastavljamo osuvremenjivati proces proizvodnje pitke vode utoliko da ćemo zadržati količine koje su naložene zakonom, ali ćemo postupkom osmoze promijeniti oblik tih sadržaja, pa će tragovi na čašama i instalacijama biti bitno smanjeni, obećao je.

Gradonačelnik Žulj i direktor Dvorca Pušić, zainteresiranim su sugrađanima najavili nove projekte na rekonstrukciji opskrbe vodom i odvodnje te ulaganja u dalju modernizaciju sustava za proizvodnju pitke vode, a druženje je završeno – šahovskim dvobojem, vrsnih šahista…

Pokazalo se da se program Dnevnog boravka svakodnevno unapređuje i prilagođava potrebama korisnika – zato, svi koji su starije životne dobi, a željeli bi naučiti koristiti računalo – ne čekajte, prilika je tu!

Vijest prenesena s Valpovština-info.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://crvenikrizvalpovo.hr/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0221.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”on” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://crvenikrizvalpovo.hr/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0252.jpg” show_in_lightbox=”on” url_new_window=”off” use_overlay=”on” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Skip to content