Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite u Belišću

Cjelokupni program obilježavanja održao se u zgradi Gradske uprave u Belišću te su sudjelovale sve redovne službe sustava zaštite i spašavanja: Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Vatrogasna zajednica grada Belišća, HGSS-Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće, Služba za očevide i kriminalističku tehniku, Protueksplozijski odjel, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Radioklub Belišće.

Prezentaciji rada i opreme navedenih službi prisustovala su djeca iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće koja nisu skrivala oduševljenje i zanimanje za rad prisutnih službi.

Mladež gradskog društva Crvenog križa Valpovo je demonstrirala pružanje prve pomoći i reanimaciju te su za djecu realistično prikazivali različite ozlijede.

Ovim je povodom organizirana i sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća na kojoj su nazočili i novoimenovani povjerenici civilne zaštite za prigradska naselja s područja grada Belišća te njihovi zamjenici. Načelnik Stožera Domagoj Varžić vodio je sjednicu na kojoj je tajnik Grada Belišća Slavko Milekić iznio analizu ustroja zaštite i spašavanja na području grada Belišća. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo Sanja Habuda prezentirala je ulogu Crvenog križa u civilnoj zaštiti, dok je Silvana Pirić iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek, pojasnila odrednice civilne zaštite.

Skip to content