WEB STRANICA JE U IZRADI

Pripreme za obilježavanje dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Hrvatskoj

Korisnici „Dnevnog boravka za starije osobe Valpovo“ uključili su se u pripreme za obilježavanje dana darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 25. listopada 2017. godine. Kao dio svojih dnevnih aktivnosti su izrezivali srca za darivatelje kao i svih prošlih godina kako bi im dodatno uljepšali poseban dan.

Pod vodstvom voditeljice, dnevnog boravka za starije osobe Valpovo, Vanese Petrović korisnici dnevnog boravka se redovito uključuju u aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Valpovo. Ovaj način pružanja podrške starijim osobama osigurava  dostupnost aktivnostima putem kojih oni sudjeluju u životu šire društvene zajednice te imaju mogućnost samoispunjenja. Starije osobe pripadaju u ranjivu skupinu i izložene su negativnim utjecajima okoline zbog svojih oslabljenih funkcionalnih sposobnosti, te su ovim projektom svi ti negativni utjecaji smanjeni kroz razne oblike aktivnosti koje su za njih pripremane.

Ova aktivnost je izazvala veliku radost i oduševljenje korisnika koji su sa velikim zadovoljstvom pristupili odrađivanju kreativnog rada kako bi dali i svoj doprinos za svečanost te i svojim radom zahvalili darivateljima krvi koja bi i njima mogla biti potrebna.

Proslava dana dobrovoljnih darivatelja krvi održati će se u Valpovu 25. listopada 2017. godine u Centru kulture Matija Petar Katančić Valpovo. Na proslavu su pozvane sve darivateljice krvi sa 5, 10, 20, 25, 35, 55, i 75 davanja te darivatelji sa 20, 30, 40, 50, 75 i 100 davanja, što čini ukupno 140 dobrovoljnih davatelja krvi. Na svečanost dodijele zahvalnica pozvani su i članovi obitelji darivatelja krvi kojima će ove godine biti uručene zahvalnice, prigodu će uveličati i dodatnih 90 uzvanika, među kojima su gradonačelnici i načelnici općina na području Valpovštine, predstavnici medija, bivši i sadašnji članovi skupštine Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, redoviti volonteri te mnogobrojni gosti koji su svojim doprinosom pridonijeli razvoju Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Skip to content