Djelatnici programa pomoći u kući pripremaju slastice za korisnike

Zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo su od četvrtka 14.12.2017. godine pekli slastice i kolače za korisnike programa Pomoći u kući i Pučke kuhinje. U tjedan dana su ove 4 vrijedne žene ispekle 16 različitih vrsta kolača za oko 150 korisnika. Ukupno je ispečeno preko 60 kg domaćih kolača po tradicijskim receptima.

Blagdani su nam sve bliže. Svugdje oko nas se prožima osjećaj ljubavi, veselja, sreće, uokolo se čuje smijeh, glazba…
Zapitamo li se ikada, dok se šetamo sa obitelji u blagdanskom raspoloženju, što je sa onima koji nisu te sreće? Kojima blagdani ne predstavljaju ništa od navedenog. Koji su uskraćeni za onaj osjećaj koji nas obuzme i ispuni za vrijeme blagdana…

Postoje ljudi koji ih se sjete. I to svake godine.
Zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo , koji vode program pomoći u kući, i ove su godine odlučili uveseliti korisnike božićnim slasticama i kolačićima.
Pomoći možemo na razne načine. Sigurni smo da će miris božićnih kolačića, koje su pripremili zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, staviti osmijeh na lice svima koji ih kušaju.
Tako nesebična, a malena gesta, a znači toliko puno.
Pridružite se i vi svojom nesebičnom gestom. Neka vam ovo bude primjer koliko je malo potrebno za uljepšati nekome dan.

Jer naposljetku, život je krajnje nepredvidiva pustolovina.
Nikada ne možemo sa sigurnošću reći što i kako će se dogoditi.
Zato je uvijek najdragocjenije imati druge pored sebe, ljude koji su spremni pružiti ruku kada trebamo pomoć. Kada naiđemo na poteškoće, bogatstvo je imati na nekoga se osloniti. Bogatstvo je imati nekoga tko će vam ispeći kolačiće za Božić i podijeliti ih sa vama. Kome nije problem odvojiti vrijeme za vas.

Ne znamo što nam donosi sutrašnjica.
Već sutra možemo biti mi ti kojima je potrebna ta ruka pomoći.
Zato treba već danas biti onaj koji će pomoći. Napraviti dobro djelo.
Biti humani. Biti čovjek. Pružiti ruku.

Skip to content