U PETAK:Uvodna konferencija projekta GDCK Valpovo

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo koncem prosinca potpisalo je svoj prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 3.072.960,11 kn.

Tako je od 28. 12. 2017. krenula implementacija projekta pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobrenog u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ugovor je s druge strane potpisalo Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Nositelj projekta u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća osigurat će edukaciju i posao za 15 nezaposlenih žena koje će svakodnevno pružati pomoć starijim osobama s područja Valpovštine.

Projektne aktivnosti počinju uvodnom konferencijom koja će se održati u petak 2. veljače 2018. u prostoru Grada Valpova (velika vijećnica) s početkom u 12:00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu konferenciji na kojoj će biti detaljnije predstavljen projekt!

U PETAK:Uvodna konferencija projekta GDCK Valpovo

Skip to content