Predstavljen projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo danas je javnosti predstavilo projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobrenog u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta vrijednog 3.072.960,11 kuna je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća osigurat će edukaciju i posao za 15 nezaposlenih žena koje će svakodnevno, tijekom 30 mjeseci pružati pomoć starijim osobama s područja Valpovštine.

Na uvodnoj su konferenciji govorili Snježana Kovačević, voditeljica projekta, Stjepan Gregorić, predstavnik Gradskog društva Crvenog križa, Lidija Vidošić, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek, Janja Oklopčić, voditeljica Centra za socijalnu skrb Valpovo te Mira Anić predstavnica Udruge „Zvono“ iz Belišća.

Uvodnoj konferenciji prisustvovale su žene koje su zainteresirane za zapošljavanje u provedbi projekta te predstavnici partnerskih i suradničkih organizacija, pa su u nastavku, u neformalnom druženju, raspravljeni svi detalji projekta čije će provođenje početi početkom svibnja ove godine.

Skip to content