Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo zahuktao aktivnosti

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Osijek, Centrom za socijalnu skrb Valpovo te Udrugom „Zvono“ iz Belišća zahuktao je projektne aktivnosti koje se provode na području Valpovštine.

Nakon odabranih petnaest nezaposlenih žena koje planira zaposliti na projektu, polovinom veljače 2018. počela je edukacija u okviru stručnog osposobljavanja. Žene će kroz programe osposobljavanja steći znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada. Stečena znanja i vještine u programu osposobljavanja primijenit će u programu pružanja potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Prema vlastitim afinitetima, žene su odabrale stručno osposobljavanje za gerontodomaćice, maserke i njegovateljice, posve spremne za naučiti, a onda i primijeniti stečeno znanje. Teorijski i praktični dio osposobljavanje trajat će do konca travnja.

Projektom je otiskano 50 plakata i 500 letaka kojima se promovira besplatna usluga pomoći u kući i to od svibnja 2018. Starije osobe, njihovi članovi obitelji, prijatelji, susjedi i druge bliske osobe mogu preporučiti ovu besplatnu uslugu onima koji su u potrebi i ne mogu samostalno obavljati kućanske poslove.

Projektom je nabavljeno i 15 bicikala kojima će žene svakodnevno obilaziti starije korisnike i pružati besplatno uslugu pomoći u kući.

Skip to content