Dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Valpovu i Ladimirevcima

08. ožujka. 2018. godine Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo na Međunarodni dan žena je organiziralo dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Povodom Međunarodnog dana žena zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo su dijelili crvene karanfile svim darivateljicama kao znak pažnje. Osmjesi na licima darivateljica su uljepšali ovaj poseban dan.
Prva akcija dobrovoljnog darivanja je održana u Valpovu u vremenu od 13:00 do 16:00 sati, te je toj akciji pristupilo ukupno 57 darivatelja među kojima je bilo 16 darivateljica. Ukupno je prihvaćeno 48 ponuda. Akciji je pristupilo i dvoje novih darivatelja. Druga je akcija održana istog dana u Ladimirevcima, u vremenu od 17:00 do 19:00 sati, te je toj akciji pristupilo ukupno 32 darivatelja među kojima je bilo 8 darivateljica. Ukupno je prihvaćeno 27 ponuda. Akciji su pristupio i jedan novi darivatelj.

Na spomenutim akcijama su dva darivatelja ostvarila 119 davanje. Josip Sauer, dugogodišnji volonter i aktivist Crvenog križa je u Valpovu ostvario svoje 119. davanje i izjavio nadu da će uskoro doći do 125 davanja. Dok je u Ladimirevcima 119 davanje ostvario gospodin Ivan Bičanić. Kuhari Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Valpovo su povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena promijenili standardnu ponudu na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, pa su napravili domaće hamburgere s posebnim umakom.

Skip to content