Mladi iz Francuske volontiraju u Valpovštini

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo u subotu je ispratiLo svoje goste iz Francuske.

Naime, petero je mladih u dobi od 18 godina deset dana bilo u gostima GDCK Valpovo čija je svrha bila pomagati osobama u potrebi i na taj način, učiti i razvijati se čineći dobro.

Mladi izviđači iz okolice Pariza preko Odjela za rad s volonterima Hrvatskog Crvenog križa došli su volontirati u Hrvatsku i Sloveniju radeći sve što treba kako bi olakšali život osobama u potrebi. Kroz projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo mladi volonteri pomagali su našim zaposlenicama provoditi uslugu pomoći u kući. Tako su stekli iskustvo kuhanja sosa od domaćih rajčica, ličenja zidova u životnom prostoru naših korisnika, kao i iskustvo detaljnog čišćenja domova (tzv. generalka). Mladi su komunicirali s našim starijim korisnicima na razne načine, učeći o važnosti komunikacije koja ne poznaje jezične barijere kad se hoće i radi srcem.

Nakon radnog, mladi volonteri imali su i slobodno vrijeme za druženje s mladima iz naše zajednice (članovi Kluba mladih GDCK Valpovo i članovi Odreda izviđača Iovallios iz Valpova). Nakon volontiranja u Valpovštini, mladi volonteri nastavili su put Slovenije gdje će biti podrška migrantima.

Skip to content