WEB STRANICA JE U IZRADI

Pomažu volonteri iz Francuske

Gradsko društvo Crvenog križa bilo je domaćin skupini mladih Francuza. Petero je mladih u dobi od 18 godina deset dana bilo u gostima GDCK-a te su pomagali osobama u potrebi.
– Mladi izviđači iz okolice Pariza preko Odjela za rad s volonterima Hrvatskog Crvenog križa došli su volontirati u Hrvatsku i Sloveniju radeći sve što treba kako bi olakšali život osobama u potrebi. Projektom Pomozi sebi pomažući drugima – Crveni križ Valpovo mladi volonteri pomagali su našim zaposlenicama provoditi uslugu pomoći u kući. Tako su stekli iskustvo kuhanja sosa od domaćih rajčica, ličenja zidova u životnom prostoru naših korisnika, kao i iskustvo detaljnog čišćenja domova (tzv. generalka). Mladi su komunicirali s našim starijim korisnicima na razne načine, učeći o važnosti komunikacije koja ne poznaje jezične barijere kad se hoće i radi srcem – poručili su iz GDCK-a Valpovo.
Nakon radnog, mladi volonteri imali su i slobodno vrijeme za druženje s mladima iz naše zajednice (članovi Kluba mladih GDCK-a Valpovo i članovi Odreda izviđača Iovallios iz Valpova). Završetkom volontiranja u Valpovštini, mladi volonteri nastavili su put Slovenije gdje će biti podrška migrantima. L. A.

Skip to content