WEB STRANICA JE U IZRADI

Vođene humanošću…

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo mjesečno više puta prima i dijeli rabljenu odjeću i obuću osobama u potrebi.

Naše gerontodomaćice u sklopu projekta Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, pomogle su u slaganju odjeće i obuće u dvorcu Prandau Normann. S obzirom na godišnje doba, dolazi zima i hladnije vrijeme, gerontodomaćice su sortirale jesensku i zimsku odjeću kako bi pripremile za svoje korisnike i druge osobe u potrebi. Zaposlenice Gradskog društva Crvenog križa Valpovo trenutno brinu o 85 korisnika, uglavnom osobama starije životne dobi, bolesnim osobama te osobama s invaliditetom. Gerontodomaćice će se pobrinuti da osobe koje ne mogu doći po odjeću i obuću u dvorac, dobiju ono što im je potrebno u svom domu.

Inače se podjela odjeće održava dva do tri puta mjesečno u dvorcu Prandau Normann u Valpovu, a obavijest o podjeli može se pronaći na službenoj stranici i Facebook stranici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, putem objava portala Valpovštine.info, putem Hrvatskog radia Valpovština te na plakatima postavljenim na više javnih mjesta na području Valpovštine.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

U Valpovu, 21. rujna 2018.

Tihana Sabo, koordinatorica na projektu

Skip to content