HelpAge International Global Network

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo (GDCK Valpovo) postao dio najveće mreže organizacija u svijetu koje brinu o starijima… HelpAge International Global Network

HelpAge International je najveća mreža međunarodnih organizacija koja već 35 godina zagovara prava osoba starije životne dobi i bori se protiv diskriminacije i siromaštva.
Zajednička vizija svih članica je svijet u kojem sve starije osobe jednako vode dostojanstven, zdrav i siguran život. HelpAge Global Network čini preko 140 članica iz više od 80 zemalja koje zajedno nastoje staviti generaciju starije životne dobi i njihova prava važnim prioritetom svijeta.

GDCK Valpovo od 1995 godine provodi program pomoći u kući za osobe starije životne dobi, priprema i dostavlja kuhane obroke za starije, ali i osigurava dnevni boravak i razne aktivnosti u kojem se osobe starije životne dobi okupljaju i razvijaju svoju kreativnost.

Trenutno se svakodnevno osigurava 197 obroka starijim osobama, provodi usluga pomoći u kući za 116 korisnika i preko 100 korisnika koji su 65 i više godina života uključeno je u program osiguravanja paketa pomoći (hrane i higijene) za ublažavanje siromaštva.

Osobe starije životne dobi i njihov dostojanstven život primarni su imperativ svakog zdravog društva.

GDCK VALPOVO

Skip to content