WEB STRANICA JE U IZRADI

Javnosti je predstavljen novi projekt Gradskog društva Crvenog križa Valpovo

31.10.2018. javnosti je predstavljen novi projekt Gradskog društva Crvenog križa Valpovo u kojem su Grad Valpovo i Centar za socijalnu skrb Valpovo partneri. Projekt pod nazivom Učim, radim…više vrijedim… odobren je u okviru programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Riječ je o projektu koji je započeo 4. rujna, provodit će se tijekom naredna 24 mjeseca, a cilj mu je povećati mogućnosti za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba romske nacionalne manjine, mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osoba s invaliditetom i korisnika prava zajamčene minimalne naknade. Najmanje stotinu korisnika s područja Valpovštine steći će stručnu kvalifikaciju, socijalne vještine i radno iskustvo za izlazak na tržište rada ujedno smanjujući rizik od socijalne isključenosti i siromaštva.

Ana Brajnović, zamjenica gradonačelnika Valpova pozdravila je sudionike predstavljanja, iskazala zadovoljstvo što je osmišljen projekt koji će omogućiti prosperitet i pružiti novu životnu šansu pripadnicima ranjivih skupina lokalne zajednice. Zadovoljstvo predstavljenim projektima iskazala je i Sanja Habuda, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, posebno naglašavajući da je ovo i za Crveni križ važan iskorak u aktivnostima, jer sve što su do sada radili bilo je vezano je osiguravanje osnovnih životnih potreba potrebitima tako da je stjecanje kvalifikacija, socijalnih vještina i radnog iskustva nova dimenzija djelovanja Crvenog križa.

Predstavljanju novog projekta vrijednog 1.441.555,68 kuna, kojeg je sa suradnicima osmislila projekt menadžerica Snježana Kovačević, a voditeljica mu je Sanela Buljan, prisustvovale su i Janja Oklopčić, voditeljica te Monika Antunović, socijalna mentorica Centra za socijalnu skrb Valpovo, koje su također izrazile zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, jer je to i za njih novo iskustvo u odnosu na svakodnevne aktivnosti.

Posebne su pohvale i zahvalnost inicijatorima projekta iskazali predstavnici romske zajednice, Damir Petrović iz Valpova, Mario Balog iz Bistrinaca te Branko Petrović kao predstavnik romske zajednice Osječko-baranjske županije. Obećali su punu potporu provođenju projekta tako da su dogovorena dva javna skupa na kojem će se projekt predstaviti Romima i lobirati za njihovo uključivanje.

Skip to content