Pomoć potrebitima

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo osiguralo je pakete hrane za najpotrebitije osobe s područja Valpovštine, odnosno za obitelji čiji je prihod po članovima kućanstva manji od 1.100 kuna.

Podjela paketa za obitelji u potrebi s područja Grada Belišća bila je organizirana danas (20. prosinca) u prijepodnevnim satima u Domu umirovljenika, u suradnji sa Socijalnom samoposlugom i Maticom umirovljenika grada Belišća, odnosno Gradom Belišćem.

Sugrađane u potrebi je, u ime Grada Belišća, kao gradska vijećnica te kao predsjednica Matice umirovljenika Grada Belišća pozdravila Marija Ilić, uz dobre želje za nadolazeće blagdane. Čestitkama i lijepim željama se pridružila i Snježana Kovačević, projekt menadžerica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, koja je pojasnila kako je ova humanitarna akcija ostvarena zahvaljujući projektu pod nazivom Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine, koji je GDCK Valpovo ugovorilo u okviru FEAD-a (Fonda europske pomoći za najporebitije 2014. – 2020.) u sklopu poziva Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama, i to podjelom hrane.

-Zadovoljni smo što, od planirane četiri podjele, za 1.300 korisnika s područja Valpovštine upravo pred Božić imamo prvu podjelu. Nadamo se da ćemo otprilike svaka tri mjeseca u narednih godinu dana, dakle tijekom 2019. godine, imati ostale podjele paketa hrane, ali i higijenskih potrepština, pojasnila je Snježana Kovačević, te dodala kako je vrijednost paketa oko 300 kuna, za što smatra da će pomoći ljudima pri izlasku iz kriznih situacija u kojima se nalaze.

U Belišću je podijeljeno 500-injak paketa, teških 23 kilograma, i to ne samo osobama koje su u evidenciji korisnika zajamčene minimalne naknade, nego i onima koji imaju male prihode i nalaze se u kriznim situacijama zbog zaduženosti ili gubitka posla.

Fotografije sa podjela paketa možete pogledati na službenoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/1720127138271226/videos/796859294010886

Skip to content