WEB STRANICA JE U IZRADI

Blagdanski kolači darovani korisnicima usluge pomoći u kući!

Po uzoru na dugogodišnju uslugu Pomoći u kući i iskusni tim žena koji već treću godinu pripremaju kolače za svoje korisnike, ove je godine i novi tim djelatnica na projektu Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo odlučio obradovati kolačima svoje korisnike.

Tako su udruženim snagama djelatnice programa Zaželi zajedno sa svojim iskusnim kolegicama već 13.prosinca 2018. krenule s pripremom kolača kako bi već 21. prosinca 2018. svi korisnici imali raznovrsne blagdanske kolače na svom stolu. U tjedan dana ove su vrijedne žene ispekle 32 vrste različitih domaćih kolača po tradicijskim receptima za preko 350 korisnika.

-Prošle godine u isto vrijeme napravile smo 20 vrsta kolača za 150 korisnika. Kad smo vidjeli zahvalnost i radost koju su starije osobe iskazale kroz svježe pripremljene, domaće kolače, odlučile smo nastaviti s ovom vrstom simboličnog dara našim korisnicima“ – rekle su Snježana i Monika, dugogodišnje gerontodomaćice.

-Pomoć ljudima u potrebi je predivan osjećaj. Ta zahvala koju nam pružaju jako puno znači, dali smo sitnicu, a dobili radost. Vrijeme je došašća, vrijeme je darivanja.“ – obje su se brzo složile.

Gerontodomaćice programa Zeželi koje su već 7 mjeseci sa svojim korisnicima, presretne su što im na ovaj način mogu uljepšati blagdane.

-Upravo nas ovo podsjeća na pravi smisao Božića. Dijeliti s drugima i pomoći drugome najbolji je dar. “ – rekla nam je gerontodomaćica Branka Petrović.

-Iako nisam pravila kolače, pomogla sam pakirati. Drago mi je da sam bar na neki način mogla sudjelovati u ovom darivanju.“ – rekla nam je gerontodomaćica Sanela Srđenović iz Udruge Zvono iz Belišća.

Svih 85 korisnika programa Zaželi dobilo je gotove domaće i svježe pripremljene kolače kojima se nadamo da smo unijeli bar malo dodatne topline i svjetla u njihove domove.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content