Podjela paketa hrane najpotrebitijima

Prošli su tjedan održane zadnje ovogodišnje podjele paketa na području Valpovštine. Podijeljeno je preko 1200 paketa te teglice meda.

Fotografije sa podjela možete pogledati na službenoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/1720127138271226/videos/796859294010886

Kriteriji za određivanje najpotrebitijih za pomoć u hrani i higijeni definirani su prema sljedećem redoslijedu prvenstva:

  1. Obitelji u riziku od siromaštva čiji je prihod manji od 1.100 kn po članu kućanstva
  2.  Samci i obitelji u kriznim situacijama – koji su zaposleni, a nisu primili plaću ili su se našli u iznenadnim teškim životnim situacijama poput dugova i bolesti

Obitelji i samci koji ostvaruju pravo na pakete utvrđeni su dokumentacijom i podacima iz nadležnog CZSS Valpovo i Grada Valpova koji također sudjeluje u podjeli paketa.

Paketi hrane dijelit će se sukladno broju članova obitelji i potrebno je ponijeti zadnje rješenje CZSS i osobnu iskaznicu.

Projekt pod nazivom „Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine“ odobren je u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. (FEAD)

Skip to content