Ispekli 32 vrste kolača za više od 350 korisnika

Po uzoru na dugogodišnju uslugu Pomoći u kući i iskusni tim žena koji već treću godinu pripremaju kolače za svoje korisnike, ove je godine i novi tim djelatnica na projektu Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo odlučio obradovati kolačima svoje korisnike. Tako su udruženim snagama djelatnice programa Zaželi zajedno sa svojim iskusnim kolegicama već 13. prosinca krenule s pripremom kolača kako bi za blagdane svi korisnici imali raznovrsne blagdanske kolače na svom stolu. U tjedan dana ove su vrijedne žene ispekle 32 vrste različitih domaćih kolača po tradicijskim receptima za više od 350 korisnika, potvrdila nam je Snježana Kovačević iz Crvenog križa Valpovo.

– Prošle godine u isto vrijeme napravile smo 20 vrsta kolača za 150 korisnika. Kad smo vidjeli zahvalnost i radost koju su starije osobe iskazale za svježe pripremljene, domaće kolače, odlučile smo nastaviti s ovom vrstom simboličnog dara našim korisnicima – rekle su Snježana i Monika, dugogodišnje gerontodomaćice.

Gerontodomaćice programa Zaželi, koje su već 7 mjeseci sa svojim korisnicima, presretne su što im na ovaj način mogu uljepšati blagdane smatrajući da je dijeliti s drugima i pomoći drugome najbolji dar. Domovi svih 85 korisnika programa Zaželi tako su blagdanski zamirisali po domaćim kolačima. L.A.

Skip to content