Europski dan zaštite osobnih podataka

S ciljem jačanja svijesti o zaštiti osobnih podataka i promicanja jednog od temeljnih ljudskih prava – prava na privatnost, na Europski dan zaštite osobnih podataka 28. siječnja 2019., danas je održano predavanje zaposlenicama projekta „Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo“.

Uredbom EU o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018., važnost zaštite osobnih podataka i formalno je naglašeno. Unatoč tome, građani uglavnom nisu upoznati sa zaštitom osobnih podataka i njihovim pravima. Voditeljica projekta „Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo“ Snježana Kovačević održala je predavanje kako bi se bolje upoznali s načinima prikupljanja i obrade osobnih podataka, te pravima i obvezama koje imamo prema korisnicima.

-Svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi smatra se osobnim podatkom. Fizička osoba čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno kao što su imena, slike, e-mail adrese, bankovni podatci, objave na društvenim mrežama, računalne IP adrese itd. Osobni podaci ne smiju biti javno vidljivi te se ne smiju otkrivati drugima, izjavila je Snježana Kovačević.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content