WEB STRANICA JE U IZRADI

Obilježen Svjetski dan socijalne pravde u Valpovštini

Svjetski dan socijalne pravde danas su obilježile žene za pomoć u kući dijeleći odjeću svojim korisnicima i podsjećajući ih da se zajedno bore protiv siromaštva i svakog oblika nepravde.

Svjetski dan socijalne pravde obilježava se 20. veljače od 2007. godine kada su odluku donijele 192 članice Ujedinjenih naroda. Opća skupština Ujedinjenih naroda prepoznala je potrebu ujedinjavanja snaga međunarodne zajednice za iskorjenjivanje siromaštva, porast zaposlenosti i dostojanstvo rada, jednake mogućnosti te pristup blagostanju i pravdi za sve muškarce i žene.

Socijalna pravda zasniva se na principima poštenja, jednakosti, poštivanja različitosti, pristupu društvene zaštite, kao i primjene ljudskih prava u svim područjima.

Projekt Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo ublažava posljedice nezaposlenosti i doprinosi smanjenju rizika od siromaštva za 15 žena iz kategorije nezaposlenih koje su projektom dobile priliku da rade. Osim toga, potiče socijalnu uključenost i bolju kvalitetu života za 86 svojih korisnika usluge pomoći u kući.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Skip to content