Održana podjela paketa hrane i higijene u Belišću

16.05.2019. godine održana je podjela paketa hrane i higijene sugrađanima u potrebi

Fotografije s podjele možete pogledati na službenoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2394594830824450&id=1720127138271226

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo osiguralo je pakete hrane za najpotrebitije osobe s područja Valpovštine.

Kriteriji za određivanje najpotrebitijih za pomoć u hrani i higijeni definirani su prema sljedećem redoslijedu prvenstva:

  1. Obitelji u riziku od siromaštva čiji je prihod manji od 1.100 kn po članu kućanstva
  2.  Samci i obitelji u kriznim situacijama – koji su zaposleni, a nisu primili plaću ili su se našli u iznenadnim teškim životnim situacijama poput dugova i bolesti

Obitelji i samci koji ostvaruju pravo na pakete utvrđeni su dokumentacijom i podacima iz nadležnog CZSS Valpovo i Grada Valpova koji također sudjeluje u podjeli paketa.

Paketi hrane dijelit će se sukladno broju članova obitelji i potrebno je ponijeti zadnje rješenje CZSS i osobnu iskaznicu.

Projekt pod nazivom „Pomoć najpotrebitijima na području Valpovštine“ odobren je u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II“, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. (FEAD)

 

 

Skip to content