Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja 2019.

Postoji li nešto ljepše od činjenice da nekome možeš spasiti život?

Vjerovatno nema. Tom prilikom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim darivateljima krvi za sve darovane doze, kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja.

Kako bismo osvijestili što širi krug ljudi o tome koliko je darivanje krvi važno, odlučili smo napraviti edukaciju za naše zaposlenice na projektu „Pomozi sebi, pomažući drugima“. Održali smo im predavanje o tome što je uopće darivanje krvi, kako, gdje i tko uopće može darivati te naposljetku, zašto je darivanje krvi iznimno značajno i koje su prednosti istoga.

Predavanjem su dobile mogućnost svoje znanje prenijeti na krajnje korisnike koje svakodnevno obilaze i na taj su način zapravo pridonijele značenju ovog nesebičnog dijela humanosti kojim se spašavaju stotine života.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content