Osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Valpovštine

Krajem srpnja, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo započelo je sa osposobljavanjem nezaposlenih osoba na području Valpovštine, u sklopu projekta Učim, radim…više vrijedim… Osposobljavanje provodi 4 učilišta, koja su odabrana na temelju najniže ponude u postupku javne nabave, a to su Pučko otvoreno učilište Poetika, Učilište Studium, Učilište Janus te Pučko otvoreno učilište Zagreb.

Polaznici su mogli birati jedno od 7 zanimanja za koje se žele osposobiti pa je tako njih 5 odabralo zanimanje tesara, 16 ih je odabralo jednostavne poslove u zanimanju kuhar, 11 njegovatelje starijih i nemoćnih osoba, 8 ih ide na osposobljavanje za autolakirera, 6 za bravara, 4 za CNC operatera i 21 će se osposobiti za uzgajivača povrća, voća i cvijeća u plastenicima.

Kako bi se svima olakšao dolazak na predavanja, sklopljen je ugovor sa učilištima te se nastava održava u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Vrlo je važno napomenuti kako će svi, u sklopu osposobljavanja, imati teorijsku i praktičnu nastavu te na kraju dobiti uvjerenje o završenoj stručnoj kvalifikaciji.

 

 

Projekt pod nazivom Učim, radim…više vrijedim… odobren je u okviru programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

 

Skip to content