WEB STRANICA JE U IZRADI

Nesebične u pomaganju

U srijedu, 21. kolovoza 2019. godine, u vremenu od 10:00 do 13:00 sati u prostorijama stare samoposluge u centru Valpova, održana je podjela odjeće stanovnicima na području Valpovštine, koju Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo svakodnevno zaprima od građana.

Zaposlenice projekta Pomozi sebi, pomažući drugima, najavile su svojim korisnicima nadolazeću akciju i danima prije sakupljale stare ili nove odjevne predmete, koja njihovim korisnicima nije potrebna ili jednostavno žele učiniti dobro djelo i dati bližnjima koji si ih nisu u mogućnosti priuštiti. Odaziv je bio iznenađujuće velik, što na žalost ukazuje na činjenicu da još uvijek u našem malom kraju postoji veliki broj stanovništva kojima je potrebna pomoć.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content