Osmijeh na licu korisnika – najveće zadovoljstvo

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine održana je podjela potrepština za 83 krajnja korisnika.

Zaposlenice projekta Pomozi sebi pomažući drugima, tom su prilikom preuzele potrebna sredstva za održavanje čistoće stambenog prostora i osobne higijene za svoje korisnike te su nakon podjele, te iste potrepštine podijelile svojim korisnicima u njihove domove. Naime, krajnji korisnici ovog projekta su često marginalizirane skupine starijih osoba kojima je potrebna pomoć u vidu obavljanja kućanskih i drugih poslova jer nisu u mogućnosti obavljati ih samostalno.

Uz njegu i pomoć koju im svakodnevno pružaju gerontodomaćice, ovo je još samo jedan pokazatelj da se i na taj način vodi briga o krajnjim korisnicima koji si sami isto ne bi mogli priuštiti.

Na taj način olakšan je svakodnevni posao gerontdomaćica, ali je ostvaren i onaj viši i najvažniji cilj, učiniti krajnjeg korisnika zadovoljnim i ostaviti mu osmijeh na licu.

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content