Stigla još jedna humanitarna pošiljka iz Herlheima

19. rujna, stigla je još jedna pošiljka humanitarne pomoći iz Herlheima iz pokrajine Bayern u Njemačkoj.

Tako je nastavljena četrnaest godina duga suradnja Udruge ljubitelja oldtimera iz tog mjesta s jedva petstotinjak stanovnika, pod vodstvom Ewalda Koppa, i Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, posredstvom gospođe Pavice Štrbenac, koja uvijek iznova zaslužuje pozornost i zahvalnost. Humanitarci u Herlheima i ovom su prigodom pokazali da su velikog srca. Sve uredno spakirano u kamion Hrvatskog Crvenog križa prikupljano je uz pomoć njegove supruge Ester Kopp i suradnika.

I ovoga je puta stigla određena količina odjevnih predmeta, tkanine, vune, invalidskih kolica, bolničkih kreveta, higijenskih potrepština i različite zdravstvene opreme koja već unaprijed ima krajnje odredište. Dio pristigle pošiljke dostavljen je središnjici Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu, dio je namijenjen članovima Udruge MI, a dio opreme će se dostaviti krajnjim korisnicima na kućne adrese.

Okupio se veći broj volontera Crvenog križa koji su pomogli istovarivati pristiglu pomoć i pobrinuli se da što kraće vrijeme provede u skladištu i da potrebitima olakša svakodnevicu. U Valpovo će još jednom doći dobročinitelji Ewald i Ester i osobno auto prikolicom dovesti ostatak opreme koju su dobrotvori u Njemačkoj prikupili i namijenili Gradskom društvu Crvenog križa u Valpovu. Bit će to još jedna prigoda za druženje s njima i izricanje zahvalnosti za učinjeno.

 

Skip to content