Svečanost povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

U petak, 25.10., je u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću održana tradicionalna svečanost povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

Rijetka je to prigoda da ti odvažni humanitarci izađu iz anonimnosti i na javnoj priredbi prime čestitke i zahvalnice.

Uz brojne darivatelje koji su pozvani na svečanost radi uručenja zasluženih priznanja za sudjelovanje u akcijama darivanja krvi, svečanoj su priredbi prisustvovali volonteri Crvenog križa te gosti, među kojima i Denis Ćosić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek  te član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog Križa, zamjenica gradonačelnika Valpova Ana Brajnović i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, kao domaćin svečanosti.

Sudionike svečanosti pozdravila je Višnja Jurlina, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, zahvalila se na podršci, a darivateljima još jednom izrekla riječi zahvale za humanost koju savjesno iskazuju u kontinuitetu dugi niz godina.

U prigodnom su umjetničkom programu sudjelovali Fabijan Trbara, izvodeći himnu i nekoliko pjesama, Tirsa Habuda na violini, Ruben Habuda na klaviru, Benjamin Habuda na gitari, te solistice Dora Klaić i Mate Veselinović. Posjetiteljima je prikazan i kratki film o važnosti i plemenitosti darivanja krvi, te su predstavljene i posebne gošće, Đurđica Anić, koja je krv darivala 81 puta i za to primila Povelju humanosti Osječko-baranjske županije, a uskoro će primiti i odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski i  Darija Perošević, kojoj je darivana krv omogućila izlječenje od teške bolesti.

Središnji događaj večeri bilo je uručenje priznanja za višestruko davanje krvi.

Istaknuti davatelji krvi, uvaženi gosti i aktivisti Josip Kozina, Dragan Luketić, Ana Brajnović, Domagoj Varžić, Nevenka Cving, Denis Ćosić i Višnja Jurlina podijelili su zahvalnice višestrukim davateljima.

????????????????????????????????????

Skip to content