Važnost projekta na području Valpovštine

Tijekom proteklog tjedna koordinatorica žena na projektu Pomozi sebi pomažući drugima, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, na redovnom obilasku terena prikupila je informacije o važnosti usluga koje svakodnevno pružaju gerontodomaćice.,

Korisnici su pretežno populacija starije životne dobi ili bolesne osobe kojima je dolazak žena od velike važnosti za njihovu svakodnevnicu. Život im je postao puno lakši jer imaju osobu na koju se mogu osloniti bilo to u najtežim životnim situacijama ili sretnim trenutcima. Jako im puno znači što imaju osobu koja će im pomoći u obavljanju kućanskih poslova koje nisu u stanju sami obavljati, donijeti osnovne namirnice za  život i ono što je svima najznačajnjie, da imaju nekoga tko će im otvoriti vrata i pitati kako su, jer samo jedna lijepa riječ je potrebna da bi ugrijala nečije srce.

 

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

Skip to content