Snažan oslonac u krizi

U ovim teškim danima i situaciji u kojoj se svi trenutno nalazimo, kada se svatko brine za svoje bližnje i za sebe koliko god je to moguće, oko nas se nalazi mnoštvo starije populacije i onih koji se nisu u mogućnosti sami brinuti za sebe i na žalost nemaju nikoga tko će im pružiti pomoć kada im je najpotrebnije.

Djelatnice projekta Zaželi – Pomozi sebi, pomažući drugima, na prvo su mjesto stavile upravo te osobe na području Valpovštine, obilazeći svakodnevno svoje korisnike u želji da im pomognu da se što lakše nose sa krizom koja nas je pogodila. Pomoć i podrška im je potrebna više nego ikada.

Na žalost, zabranjeno je ulaženje u domove i obavljanje kućanskih poslova na koje su navikli, ali najviše što se trenutno može je obaviti kupovinu osnovnih namirnica za život i lijekova. Ponekada jako malo u životu znači jako puno i zato budimo nečiji razlog sreće i osmjeha na licu.

 

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

 

Skip to content