WEB STRANICA JE U IZRADI

Osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Valpovštine

Tijekom ovog tjedna, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo započelo je s osposobljavanjem nezaposlenih osoba na području Valpovštine, u sklopu projekta Učim, radim…više vrijedim… Osposobljavanje provodi 2 učilišta, a to su Učilište Studium i Učilište Janus. Polaznici su ovog puta mogli birati između zanimanja za tesara, kuhara te računalnog operatera. Osposobljavanje za kuhara pohađa 8 polaznika, osposobljavanje za računalnog operatera 12 polaznika dok za osposobljvanje za tesara nije bilo dovoljno zainteresiranih da bi se isto održalo.

Vrlo je važno napomenuti kako će svi, u sklopu osposobljavanja, imati teorijsku i praktičnu nastavu te na kraju dobiti uvjerenje o završenoj stručnoj kvalifikaciji.

Tijekom 2019. godine besplatno osposobljavanje u sklopu ovog projekta završilo je 69 nezaposlenih osoba s područja Valpovštine.

 

 

Projekt pod nazivom Učim, radim…više vrijedim… odobren je u okviru programa Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Skip to content