Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije

Jučer je u Našicama, Sanja Habuda, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području 5 slavonskih županija“.

Nositelj ovog projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, a partneri na projektu su Grad Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Udruga „Memoria“ iz Osijeka i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

Vrijeme provedbe projekta je dvije godine, dok je ukupna vrijednost  projekta 1.411.866,60 kn. Projekt će biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a posredničko je tijelo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava,obitelji i socijalne politike, koje je još u siječnju ove godine uputilo poziv na dostavu projektnih prijedloga „Širene mreže socijalnih usluga u zajednici-Faza I“.

Ciljevi projekta su povećati uključenost u društvo starijih osoba u riziku od socijalne uključenosti širenjem i unaprjeđenjem usluge dnevnog boravka te ojačati kapacitete stručnjaka za razvoj usluga za starije osobe i osobe oboljele od Alzheimera i dr. oblika demencije na području pet slavonskih županija.

Skip to content