WEB STRANICA JE U IZRADI

U POVODU DANA GRADA:Uručena javna priznanja

VALPOVO Danas je, u sklopu obilježavanja Dana grada, u uvjetima propisanih epidemioloških mjera u Velikoj gradskoj vijećnici održana svečanost uručenja javnih priznanja pojedincima i kolektivima za 2020. godinu.

U povijesti će biti zabilježeno da nikada, od kad se priznanja uručuju do sada,  nisu bile slične okolnosti koje su spriječile održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća, već je svečanost uručenja obavljena u najužem krugu sudionika.

Ovogodišnje laureate pozdravili su i čestitali im predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić i gradonačelnik Matko Šutalo, a potom je tajnik grada Zvonko Barišić pročitao obrazloženja za svakog laureata, nakon čega su, uz čestitke, prilazili i primali plakete, a iz ruku zamjenice gradonačelnika Ane Brajnović i prigodne poklone.

Plaketu „Matija Petar Katančić“ primili su naši dugogodišnji darivatelji:

  1. Josip Sauer – za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života. Dobrovoljni je darivatelj krvi 127 puta. Tim činom potvrđuje svoje čovjekoljublje i svoju solidarnost s drugim ljudima kojima je pomoć potrebna.
  2. Dražen Špoljarić – za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života. Dobrovoljni je darivatelj krvi 102 puta. Tim činom potvrđuje svoje čovjekoljublje i svoju solidarnost s drugim ljudima kojima je pomoć potrebna.
  3. Zdravko Blažević – za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života. Dobrovoljni je darivatelj krvi 100 puta. Tim činom potvrđuje svoje čovjekoljublje i svoju solidarnost s drugim ljudima kojima je pomoć potrebna.

Nakon uručenja uslijedilo je zajedničko fotografiranje laureata i njihovih domaćina, čime je, nikad skromnija svečanost uvjetovana epidemiološkim mjerama i završena.

Skip to content