Valpovština prikupila 12 tona humanitarne pomoći za područja pogođena potresom

dana sortirali su i skladištili humanitarnu pomoć koja se ovih dana prikupljala na području Valpovštine. Ukupno je prikupljeno 12,908.72 kilograma humanitarne pomoći, točnije hrane, higijenskih potrepština i zaštitne opreme.

Humanitarna pomoć prikupljala se na 6 punktova na području Valpovštine i to, u Veliškovcima, Petrijevcima, Bizovcu, Ladimirevcima, Belišću i Valpovu te se ovim putem zahvaljujemo svim donatorima, volonterima, a posebice jedinicama lokalne samouprave i udrugama koje su nam ustupile prostorije za prikupljanje i skladištenje iste.

Tijekom proteklih nekoliko dana, prema iskazanim potrebama na terenu, 4,969 kilograma prikupljene humanitarne pomoći odmah je preusmjereno na područja pogođena potresom.

Danas je održan i pripremni sastanak za 6 članova operativnih snaga Crvenog križa Valpovo koji će se u ponedjeljak uputiti u područja pogođena potresom. U timu su dugogodišnji, educirani volonteri koji će pružati psihosocijalnu podršku pogođenom stanovništvu te raditi na sortiranju, skladištenju i podjeli humanitarne pomoći.

Dva zaposlenika i jedan volonter Crvenog križa Valpovo, članovi županijskog interventnog tima, koji su odmah po ukazanoj potrebi, na dan potresa, upućeni na pogođeno područje, nakon povratka, podijelili su s nama svoje dojmove.

Složili su se oko toga da je bilo vrlo uznemirujuće i teško prihvatiti situaciju, ali kažu kako su usmjerili svu svoju energiju na pomoć pogođenom stanovništvu, podizanje šatora ,organizaciji prikupljanja, skladištenja i podjele humanitarne pomoći te distribuciji iste u okolna mjesta.

Valpovština je i ovog puta pokazala veliko srce, a mi smo ponosni što možemo biti dio toga.

 

Skip to content