WEB STRANICA JE U IZRADI

“Lanac dobrote”

U ovim teškim danima i situaciji u kojoj se svi trenutno nalazimo, kada se svatko brine za svoje bližnje i za sebe koliko god je to moguće, oko nas se nalazi mnoštvo starije populacije i onih koji se nisu u mogućnosti sami brinuti za sebe i na žalost nemaju nikoga tko će im pružiti pomoć kada im je najpotrebnije.

Danas je tijekom dana gerontodomaćicama na  projektu podijeljena oprema sa oznakama – zimska jakna, polo majica kratkih rukava i prsluk. Sva oprema je označena logom Crvenog križa i oznakama vidljivosti trenutnog projekta. Nakon podjele održana je kratka edukacija o Etičkom kodeksu Crvenog križa kako bi se oznake nosile sa odgovornošću, ali i ponosom jer su dio međunarodnog humanitarnog pokreta kojeg predstavljaju svojim radom.

Voditeljica Tamara Katalinić i koordinatorica Tihana Sabo, na projektu „Dostojanstvena – snagom dobra za starije i nemoćne“, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo, redovito obilaze teren kako bi prikupile su informacije o važnosti usluga koje svakodnevno pružaju gerontodomaćice.

Korisnici su pretežno populacija starije životne dobi ili bolesne osobe kojima je dolazak žena od velike važnosti za njihovu svakodnevnicu. Život im je postao puno lakši jer imaju osobu na koju se mogu osloniti bilo to u najtežim životnim situacijama ili sretnim trenutcima. Puno im znači što imaju osobu koja će im pomoći u obavljanju kućanskih poslova koje nisu u stanju sami obavljati, donijeti osnovne namirnice za  život i ono što je svima najznačajnije, da imaju nekoga tko će im otvoriti vrata i pitati kako su, jer samo jedna lijepa riječ je potrebna da bi ugrijala nečije srce.

Skip to content