WEB STRANICA JE U IZRADI

GDCK VALPOVO – ZAPOČELA PODJELA HUMANITARNE POMOĆI KROZ PROJEKT „ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA“

Danas, 16.3.2021. godine, započela je prva podjela paketa higijene kroz projekt „Život dostojan čovjeka“, u Društvenom domu u Bistrincima i nastavlja se tijekom tjedna na ostalim lokacijama na području Valpovštine.

Podjele paketa se održavaju na pet lokacija: u Društvenom domu, Bistrinci; Edukativnom centru Bizovac; Domu Kulture, Ivanovci; Domu umirovljenika, Belišće, Lovačkom domu, Petrijevci i Vij. Hrvatske Republike 4, Valpovo. Slijedeći tjedan počinju i podjele paketa hrane.

Zbog epidemiološke situacije podjele su raspodijeljene na više grupa sukladno početnom slovu prezimena primatelja pomoći. Prije podjele paketa, je održano više edukativnih radionica, na temu osobne higijene u doba pandemije bolesti uzrokovane koronavirusom covid – 19.

Podjelama paketa humanitarne pomoći je prethodio postupak javne nabave sukladno Zakonu o javnoj nabavi (NN 120/16).

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije pod nazivom „Život dostojan čovjeka“ potpisan je dana 10. studenog 2020. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Valpovo

Projekt je odobren u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“ u iznosu od 4.106.279,32 kn.

Razdoblje provedbe projekta je jedna godina, od 10. studenog 2020. do 10. studenog 2021. godine. Područje provedbe projekta je cijela Valpovština tj. gradovi Valpovo i Belišće te općine Petrijevci i Bizovac sa pripadajućim naseljima.

Svrha Projekta je pridonijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Valpovštine, podjelom humanitarne pomoći. Kroz projekt je planirano 7 podjela paketa hrane za 1400 korisnika ili ukupno 9800 paketa hrane i 1 podjela paketa higijene za isti broj korisnika. Kroz projekt su osigurana i sredstva za nabavu bijelih majica za tjelesni odgoj, koje će biti podijeljene za 260 učenika osnovne škole slabijeg imovinskog stanja.

Podjele se vrše prema slijedećim kriterijima:

  • Samci i kućanstva – korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i drugih socijalnih prava
  • Samci s prosječnim mjesečnim primanjima do 2.000 kuna
  • Osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 2.000 kuna, odnosno do 3.500 kuna mjesečno za dvočlano kućanstvo
  • Kućanstva, obitelji s prosječnim mjesečnim prihodima do 1.300,00 kn po članu.
  • Iznimno, samci ili kućanstva, koji zbog trenutačnih kriznih situacija i teškoća nisu u mogućnosti podmiriti osnovne životne potrebe
Skip to content