WEB STRANICA JE U IZRADI

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u mjesecu rujnu. Povodom toga, mladi volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo tijekom cijelog su tjedna, prilikom podjela paketa kroz projekt „Život dostojan čovjeka“, građanima prezentirali neodgodive postupke prve pomoći. Također, pripremili su i pokaznu vježbu prve pomoći u kojoj su prikazali svoje znanje u realističnom prikazu ozljeda te spremnost na pružanje prve pomoći i djelovanje u katastrofama.
Vještina pružanja prve pomoći povećava sposobnost pojedinca da poduzme brze mjere kako bi smanjio ili stabilizirao ozbiljne ozljede i poboljšao šanse za preživljavanje. Svjetski dan prve pomoći (WFAD) prilika je za promicanje i zagovaranje znanja i vještina prve pomoći za širu javnost. WFAD također prepoznaje važnu ulogu koju nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i druge organizacije imaju u pružanju kvalitetne obuke iz prve pomoći diljem svijeta kao način izgradnje sposobnosti ljudi da odgovore u situacijama ozljeda ili bolesti.
Ključna poruka je da svatko može spasiti život, svatko može biti sudionik u provedbi akcija spašavanja života i učiniti svoju okolinu sigurnijom.

Skip to content