WEB STRANICA JE U IZRADI

Humanitarna akcija Solidarnost na djelu 2021.

I ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo provodi već poznatu akciju Solidarnost na djelu. Akcija se tradicionalno provodi kao zajednička akcija svih društva Crvenog križa u Republici Hrvatskoj sve od 1973. godine.
Radi zaštite zdravlja naših sugrađana, učenika i volontera kao i ostalih sudionika ove velike humanitarne akcije, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju radi sprječavanja širenja zaraze uzrokovane COVID- 19, akcija se neće provoditi kao svih prethodnih godina.
Plakati i uplatnice su postavljene na području Belišća i cijele Valpovštine. Uplatnice ćete moći preuzeti u Pošti, Domu zdravlja, gradskim upravama, trgovinama, itd. Također će biti predane i u školama koje će preuzeti naši dragi učenici. Epidemija nam je ipak donijela i posebnu vrstu zajedništva i solidarnosti među ljudima. Donacije se prikupljaju na poseban račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, stoga se može uplatiti na račun:
IBAN: HR90 2340 0091 5111 52685
Također sutra, 08. listopada, od 8: 00 do 13:00 sati u Crveni križ Valpovo mogu se donijeti i donacije u obliku hrane, odjeće, higijenksih potrepština, torbe za školu, igračke za djecu i sl. Ulica je Prilaz Crvenom križu 2, Valpovo.
Osnovni cilj je prikupljanje dobara za osobe u potrebi, ali jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju po prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa. Ovim putem se i zahvaljujemo mentorima u osnovnoj školi i svima onima koji uče djecu, od malih nogu, o važnosti pomaganju drugima i samoj solidarnosti.
Prošle godine, kada smo isto bili ograničeni s provedbom akcije zbog već poznate situacije, prikupilo se 10.936, 66 kn.
S tim novcima pomoglo se 18 najpotrebitijim obiteljima kroz pakete hrane, higijenske potrepštine, odjeće i sl. Osim paketa, za obitelj koja je živjela bez osnovnih uvjeta za život kupio se štednjak i tuš kabina. Također, obitelj koja je stradala u požaru je dobila novčanu donaciju.
Pomoglo se mnogima u našoj zajednici koje srećemo svaki dan na našim ulicama. Stoga Vas molimo da donirate onoliko koliko je u Vašoj mogućnosti i vratimo osmijeh na lica naših građana.
Ovim putem se zahvaljujemo svima koji sudjeluju u ovoj najvećoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa i kod naših sugrađana potiču humanost, solidarnost te osjećaj suosjećanja i međusobnog pomaganja onima kojima je to najpotrebnije. Pomozimo zajedno onima koji nas sada najviše trebaju.

Skip to content