Edukacije za Interventni tim DCK Osječko-baranjske županije

Od 02.10 do 03. 10 i od 09.10 do 10.10. su članovi šest gradskih i jednog općinskog društva Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije sudjelovali u Edukaciji za Interventni tim DCK Osječko-baranjske županije. Dvoje naših djelatnika su bila dio ove edukacije. Prvi vikend su novi članovi slušali teoretski dio u Centru za edukaciju GDCK Osijek u Orahovici. Drugi dio osposobljavanja se odvio u Mecama, Općini Darda gdje su imali praktični trening. Prošli su pripremu i odgovor na krizne situacije, psihosocijalnu podršku, procjenu situacije, službu traženja, organizaciju smještaja, osiguranje pitke vode, promicanje sanitarnih uvjeta i higijene, prihvat te skladištenje i distribuciju humanitarne pomoći i opreme OS. DCK Osječko-baranjske županije završetkom ove edukacije je dobilo 13 novi članova Interventnog tima, od kojih su dvoje zaposlenici GDCK Valpovo.
Dana 9. i 10. listopada 2021. godine u Mecama uz nove članove pridružili su se i troje naših, već obučenih članova Županijskog interventnog tima. Prvog dana su pomagali u obuci, a drugog dana su sudjelovali u smotri ŽIT-a. To je bila idealna prilika za upoznavanje s novim pripadnicima ŽIT-a te za razmjenu iskustva i druženje.

Osnovna jedinica Interventnog tima HCK ustrojava se unutar Interventnog tima HCK za obavljanje općih zadaća Hrvatskog Crvenog križa u kriznim situacijama. Osnovnu jedinicu Interventnog tima HCK čine pripadnici koji zadovoljavaju osnovne uvjete za pripadnost Interventnom timu HCK. Razne edukacije kao ova su važan dio pripreme za buduće krizne situacije i važan su dio djelovanja Hrvatskog Crvenog križa u sustavu civilne zaštite.

Skip to content