WEB STRANICA JE U IZRADI

Međunarodna pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije „DUNAV 2021″

Projekt “Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe – ZAJEDNO SMO JAČI (TOGETHER WE STAND)” provodi se u okviru Interreg IPA Programa Europske unije, prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. godine. Nositelj projekta je Unikom d.o.o., a partneri Osječko-baranjska županija, Udruga za kreativni razvoj Slap, Autonomna pokrajina Vojvodina-Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo te Regionalna razvojna agencija Bačka.
Projektno partnerstvo koje se sastoji od tijela regionalne vlasti, komunalnog poduzeća, razvojne agencije i udruge, odražava uvjerenje partnera da se u pitanju kriznih situacija, zaštite i spašavanja treba umrežiti i uključiti sve slojeve društva kako bi reakcija na krizne situacije bila pravovremena, a štete što manje.

Kroz projekt 14. listopada 2021. godine održala se Međunarodna pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije „DUNAV 2021″ koja je održana na prostoru Putničkog pristaništa Batina. Sadržavala je reagiranje na simulaciju požara na brodu/pristupnom platou koji je lociran na Putničkom pristaništu Batina, zatim evakuaciju osoba na kopno, traganje i spašavanje ozlijeđenih na kopnu i iz vode, sprječavanje širenja opasnih tvari u rijeci, kao i aktivnosti u slučaju izvanrednih mjera obrane od poplava. Jedan od ciljeva vježbi je provjera pripravnosti i brzine aktiviranja pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite u slučaju izvanrednog događaja kao i prezentacija opreme nabavljenje u sklopu projekta Together We Stand. Naši zaposlenici i volonteri su također bili dio ove vježbe.

Skip to content