WEB STRANICA JE U IZRADI

Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području pet slavonskih županija

Od 28.listopada opet su otvorena vrata dnevnog boravku u prostorijama Crvenog križa Valpovo. Započet je projekt “Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području pet slavonskih županija”.
Uz koordinatoricu Svjetlanu Berečić održan je i prvi sastanak na kojem su se uz druženje i kavu dogovorile buduće aktivnosti. Već dobro poznata lica su sudjeloavala. Jedini uvijeti za prisustovat na ovim zabavnim druženjima su da su osobe starije od 54 godine te da imaju vazeću COVID putovnicu, potvrdu od preboljenju COVID ili negativan PCR test star najviše 48 sati. Svaki dan od ponedjeljka do petka organizirane su aktivnosti u dnevnom boravku u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati.
Osim dnevnog boravka ovaj projekt nosi sa sobom i besplatan prijevoz za osobe starije od 54 godine. Uz unaprijed dogovoren termin po osobe se dolazi na njihove kućne adrese i odovozi do željene destinacije. Vozač pomaže korisinku i s predajom dokumenata, pronalaska određenih prostorija i sl. te ih dočeka i vrati doma. Za dogovore oko prijevoza se može zvati svakim radnim danom od 7:00 do 9:30 i od 13:00 do 15:00 na broj:
031/283-667
Usluge dnevnog boravka i besplatnog prijevoza starijih osoba sastavnice su projekta kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a partneri na projektu su: Grad Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Udruga „Memoria“ iz Osijeka i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

Navedeni projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali – Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, a ukupna mu je vrijednost 1.411.866,60 kuna i traje do 12. ožujka 2023. godine.

Ciljevi projekta su povećati uključenost u društvo starijih osoba u riziku od socijalne isključenosti širenjem i unapređenjem usluge dnevnog boravka te ojačati kapacitete stručnjaka za razvoj usluga za starije osobe i osobe oboljele od Alzheimera i drugih oblika demencije.
Voditeljica projekta Nika Šiprak Wendling poručila je:
– Pozivamo Vas da nam se javite ukoliko imate potrebu za druženjem i aktivnim provođenjem slobodnog vremena ili su Vam potrebne usluge prijevoza. Uključivanje u sve projektne aktivnosti potpuno su besplatne za sve starije osobe s područja Valpovštine, kako bi mogli zajedno planirati i provesti sve spomenute aktivnosti, pozvala je potencijalne korisnike.

Skip to content