WEB STRANICA JE U IZRADI

Prvo predavanje u sklopu besplatnog savjetovališta za starije osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije i članove obitelji

Danas, 20. prosinca 2021. godine, u prostorijama GDCK Valpovo održano je prvo besplatno savjetovalište za starije osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije i članove obitelji!
Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi Projekt „Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području 5 slavonskih županija“ – UP.02.2.2.06.0386. Jedna od projektnih aktivnosti, s kojom smo započeli, je besplatno savjetovalište za starije osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija. Savjetovalište je otvoreno za oboljele i za članove obitelji oboljelih u prostorijama Crvenog križa Valpovo.
Kroz predavanje, videozapise i interakciju naših gostiju s vrsnom pravnom stručnjakinjom za ljudska prava oboljelih od Alzheimerove bolesti i palijativne skrbi Silvijom Dološić Groznica univ.spec.iur, predsjednicom udruge Memoria, saznalo se puno korisnih i zanimljivih informacija. 
Udruga ”Memoria” Osijek udruga je koja potiče, pomaže, razvija i poboljšava skrb (medicinsku, socijalnu, pravnu i dr.) bolesnika s Alzheimerovom bolešću i drugim bolestima karakteriziranim demencijom u Osječko-baranjskoj županiji.
Sljedeće besplatno savjetovalište bit će održano 24.01.2021. godine također u prostorijama GDCK Valpovo s početkom u 10:30 sati.

Kako bi sudjelovali na savjetovalištu potrebno je, sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, imati važeću COVID putovnicu i/ili negativan test ne stariji od 48 sati.

Prijave za navedeno savjetovalište se mogu napraviti na broj telefona 031/283 – 667 ili na e-mail adresu  nika.siprak@crvenikrizvalpovo.hr.

Skip to content