Povelja humanosti

Povelja humanosti se može dodijeliti pojedincima i skupinama građana koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem, samoprijegorom i brižnim odnosom na području Županije osobito istakli.
U znak priznanja humanosti njihovog čina i zahvalnosti, a u ime onih kojima su tim činom pomogli, Osječko-baranjska županija je danas, 22. prosinca 2021. godine na prigodnoj svečanosti, dodijelila Povelje humanosti dobrovoljnim davateljima krvi koji su darovali krv najmanje 100 puta

 “Osječko-baranjska županija svake godine dodjeljuje Povelju humanosti osobama koje su u svom djelovanju u protekloj godini osobito iskazale svoju humanitarnu stranu života i rada, koji su svojim primjerom pokazali kako biti bolji susjed, prijatelj, bolji član društva, osoba koja je spremna pomoći drugima. Prepoznali smo ih i sa zahvalnošću im dodjeljujemo Povelje, kao i 15 dobrovoljnih darivatelja krvi koji redovito čine jedno od najjačih humanih djela, daruju svoju krv i tako drugima spašavaju živote” – rekao je župan Ivan Anušić te još jednom čestitao dobitnicima Povelje.

Među 15 dobrovoljnih darivatelja krvi su i dva s područja Valpovštine! Stoga od srca čestitamo našim darivateljima krvi Josipu Varžiću i Zlatku Presnacu!

Skip to content