WEB STRANICA JE U IZRADI

Tjedan Crvenog križa 08.-15.05.2022.

 

Protekli tjedan prošao je prepun aktivnosti koje su bile namijenjene za sve uzraste, a odvijale su se pod znakom Crvenog križa.

Tjedan Crvenog križa mladi volonteri i zaposlenici GDCK Valpovo započeli su sudjelujući na Smotri mladih društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije koja se održala 07.05.2022. Na Smotri su mladi javnosti i udrugama s kojima surađuju predstavili aktivnosti koje provode u svojim društvima te pokazali da su spremni odgovoriti na svaki izazov koji se pred njih postavi. Tako se na Smotri mogao pogledati proces realističnog prikaza ozljeda (šminkanja ozljeda), prva pomoć, naučiti nešto o klimatskim promjenama, prevenciji ovisnosti, prevenciji trgovanja ljudima i sigurnom ponašanju na internetu. Na kraju su svi prisutni sudjelovali na kvizu pod nazivom Crveni kviž gdje su imali priliku pokazati znanje o pokretu Crvenog križa.

 

Tjedne aktivnosti nastavile su se već u utorak kada je u Dječjem vrtiću Maslačak u Belišću održana Bolnica za medvjediće. Aktivnost je u to u kojoj djeca na zabavan način na svojim plišanim ljubimcima uz pomoć volontera uče osnovne postupke prve pomoći. Ista se održala u srijedu u Dječjem vrtiću Maza u Valpovu te u četvrtak u Dječjem vrtiću Maza – PO Ladimirevci. Ukupno je na radionicama sudjelovalo više od stotinu mališana.

 

Završnica aktivnosti bila je u petak, 13.05., kada su volonteri i zaposlenici GDCK Valpovo za raseljene oosbe organizirali olimpijadu. Raseljene osobe bile su podijeljene u timove te su se kroz razne igre i izazove još više povezali, upoznali nove prijatelje te osvojili nagrade.

 

Ovim putem GDCK Valpovo zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obilježavanju Tjedna Crvenog križa, svima koji tijekom cijele godine podržavaju i pomažu rad GDCK Valpovo i najvažnije – svim svojim volonterima koji ljudima svojom dobrotom svakodnevno vraćaju osmijeh na lice.

 

 

 

Skip to content